ALLA ÄR MÄRKLIGA, ALLA ÄR GALNA, STÅR & DÖLJER DET PÅ TUNNELBANAN

Det är av någon anledning bara små, löjliga och oväsentliga saker som får mig att länga tillbaka till Göteborg. T. ex att mitt favorit-te inte smakar lika gott här. Att den lokala Ica:n inte säljer det enda brödet jag kan tänka mig att äta. Men vad förväntar jag mig när de inte ens säljer Arla-mjölk? När man ser flyttlass komma till Campus Sätra på förmiddagarna och man vet att det inte är ens grejer som kommit, men man önskar så innerligt att det var det.

Men sedan har vi ju allt det där andra; 
De stora, fina och i allra högsta grad väsentliga sakerna som får en att glömma alla tankar på ett annat liv, på en annan plats. Alla nya människor man lär känna, ny luft att andas, nya perspektiv. Att de där flyttlassen ändå åker tillbaka på eftermiddagen, vinkar Hej Då, ropar ut genom bilfönstret att vi ses till jul, puss, älskar dig!

De vinkar ändå hej då, när de åker. Små, löjliga & oväsentliga saker. Det enda som förespråkar Göteborg som platsen mitt hjärta alltid kommer att slå dubbla slag för är, ja, egentligen en enda sak. Det faktum att; "this town has got the youth of me". Mitt flyttlass kommer i veckan. Det kommer anlända på förmiddagen och vinka hej då på eftermiddagen. Så är det. Ett konstaterande som borde göra ont i mig, men som just nu inte känns alls. Vet inte om det är bra eller dåligt, men det kommer. Jag kommer fokusera på de små, löjliga & oväsentliga sakerna ett bra tag till, vare sig jag vill det eller inte.



DU ÄR SOM STULNA DIAMANTER, JAG TYCKER OM NÄR DET GÖR ONT




Förra veckan så spontan-köpte jag en biljett till Popaganda-festivalen. Jag visste att jag skulle behöva spendera dagen ensam, men bara vara timmar ifrån att vara med om något utav det finaste denna sommar. Sommarens sista konsert. Nattljuset spred sig över området & då är man inte ensam längre. Insekter, Dans & Musik.
Kändes konstigt att åka på musikfestival helt själv.
Jag satte mig på en kant,
gick in i öltältet,
satte mig på en trappavsats,
gick ut ur öltältet,
satte mig på en kant.
[Ingenting] spelade.
Gick ett varv på området, in i öltältet, köpte en cider.
Florence Valentin spelade. Mimade till 16 ton när de spelade den, för det är den enda Florence Valentin-låt jag kan (förutom Allt de bygger upp, ska vi meja ner som jag lyssnade sönder år 2003)
Gick ut ur öltältet, satte mig på en kant, köpte vatten.
Skickade ett sms till mina göteborgare;

"Hur mår ni? Känns wierd att vara här själv. Jag borde vara där ni är."

Efter två minuter dök första svaret upp;

"åh älskling <3 vi har det bra och ska se kristian anttila ikväll. Vi saknar dig och önskar att du vore här! Glöm inte att gå hem med markus :*"

Fick mig att le. Skulle jag vart där de är skulle jag fått se Kristian Anttila, nu är jag självvalt(!) i Stockholm & bara någon timme ifrån att se Markus Krunegård. Även om det hela är lite mitt hjärta vs. min hjärna i en blodig battle mot varandra, en battle där jag inte vet riktigt vart jag hör hemma, västkusten östkusten västkusten östkusten. Så vann Stockholm idag. Markus tar Kristian anyday.

Ett andra sms vibrerade i fickan inte långt senare;

"VI SAKNAR DIG SÅ HIMLA MYCKET, DU ANAR INTE"


Gick och ställde mig långt framme vid scenen efter Florence Valentin slutat spela.
En dryg timme fick jag vänta & sedan undrade jag ifall jag hade dött
för det måste ha varit gud jag såg på scen.



Farligt nära himlen i vilket fall som helst.

ORDEN SKA STÖTAS UT, SÅ MÅSTE DET BLI

Vänta?
Va?
Börjar skolan imorgon, jag fattar inte?

Jaha. Det var alltså därför jag flyttade tvärs över hela landet? Men bra, då hänger jag med.



PRATAR FORT MED SVÅRA ORD OM ALLT SOM GJORTS

Vi är inne på den fjärde n0llningsdagen. I onsdags var jag på topp, vi gjorde våra n0llningsbrickor, lekte några lekar och gjorde vårt första besök på pubenpuben. Hittade en grupp människor vid ett bord, där alla, precis som mig hade skrivit INFORMATÖR fint på ryggen. Hängde, pratade & drack billig cider. i torsdags var jag n-ä-s-t-a-n där. Vi spelade vin-brännboll där reglerna gick ut på att man vid varje hörn var tvungen att dricka innan man fick springa vidare. Jag är sjukt dålig på brännboll, men jävligt bra på att dricka vin. Fick åtminstonde plus för det på min n0llebricka. Igår efter bara 8 timmars sömn fördelat de två dagarna emellan, så kände jag mest för att pausa hela världen. Tog mig ut Ändå, men kände aldrig peppen. Ville mest sova. Gick hem från Gävle till Sätra mitt i natten. Det var en av de vackraste kvällarna på länge. Såg flera kaniner borta vid sjukhuset, såg gavleån rinna under bron, såg den största månen jag nog sett i  mitt liv. Såg en katt bli roadkill.

SÅDANA SOM OSS; DU&JAG; VANLIGA

Jag gillar verkligen hur varje studentklyscha verkar stämma.

Det spelar ingen roll hur mycket man handlar på den lokala Ica:n, man har aldrig något ätbart i kylskåpet. Just nu har jag ägg, keso, youghurt & röda linser. Middag, någon?

Precis bredvid min port så finner man en Drop-in tvättstuga. Det är sjukt förutsägbart att den är ledig tidigt en lördagmorgon, vilket för mig som levt på vatten föregående fest-kväll med en hel del tvätt blir enormt uppskattat, men medan jag lassar in min tvätt, kan jag inte hjälpa att tycka synd om alla de små n0llorna som inte mår lika bra som mig idag.  

Jag har bara varit utomhus i sammanlagt en minut idag, ut genom min port, in i tvättstugan. Hittils har jag sett 3 tjejer i utkletat smink, för korta klänningar och rufsigt hår, gå the walk of shame. De kollar ner i marken och hoppas att ingen ska lägga märke till de, men det gör jag. Och de ser att jag ser, så de går lite fortare för att minska sin egen smärta.


Välkommna till en helt vanlig lördagsmorgon på Campus Sätra.


FÖR DET MESTA; DET ÄR SANT

Ligger på en luftmadrass i en 26,5 kvm stor (liten) lägenhet.
Härifrån golvet är utsikten helt perfekt, himlen är så mörkblå den kan bli innan den slår över till svart och mot den högra sidan sträcker sig en trädkrona ut framför den. Det enda som saknas är stjärnorna. Och ja, Göteborg. Tänkte dra det till det extrema och påpeka hur fint allt skulle vara med stjärnor, Göteborg och Markus Krunegård, men jag har självdistans nog att se att det vore att dra min kändis-crush något för långt.

Någon granne skriker ut över campus;
AAAARON, VAD ÄRE DU ÄTER PÅ? vilket faktiskt får mig att inse den totala insynen jag har in i andras lägenheter & de automatiskt in i min.
Någon granne lyssnar på Missy Elliot, vilket får mig att inse hur lyhört det är. -paus- Jag gick ut i trappuppgången, det är tydligen grannen precis brevid mig som har en musiksmak daterad 2004. -paus- Stalkern i mig kollade upp henne på birthday.se, tjejen är 28?! Vet inte om det är hon som borde ge upp eller jag.

Kollar youtube ifall det kommit upp något nytt live-klipp med min favorit-markus atm.
& ja. OCHJAÅHJA.



Borde egentligen sova nu, men känner att en dusch är på plats. Färga håret också. Ja, så blir det nog.
Jag kommer att hata mig själv när väckarklockan ringer runt 06.00 imorgon, men jag kommer åtminstonde lukta gott. Förhoppningsvis lär jag vara jävligt snygg också.

ALLT JAG KAN OM STHLM HAR JAG LÄRT MIG AV BLONDINBELLA DEL 2

Kanske något förvirrande att denna text är skriven upp-och-ner jämfört med förra.
LEV MED DET.

15.00
Ser Alingsås utanför fönstret.
Äter en banan.
Ser på True Blood s02e09.


15.18

Herrljunga
46:33 in i avsnittet, jag tittar inte ens längre, lyssnar bara.
Har plockat fram Solo.
Hör något konstigt.
Spolar tillbaka en halv minut, nej, inte ens det.
Det är en sjukt dramatisk scen, men jag vill bara skratta.
Kan vara världens bästa komedi-serie right now, det komiska är att serien inte ens har den ambitionen.


16.59

Har läst ut Solo, skrattat åt dubbelmoralen och den alldeles för dyra "pälsjackan du bara MÅSTE ha i höst".
Ja, för jag måste bära på ett dött djur i höst? Eller inte.
Har läst ut Amelia, skrattat åt den genomsyrande ungdomshetsen de prackar på dagens tanter.
Plastikoperationer förespråkas med brutal ärlighet.
 Botox is the shit! & Nu kan du fettsuga dig under lunchrasten utan bedövning!
OMG. Gud-så-bra.
Läst ur Metro, inte skrattat alls.
För tusentals barn startar skolan, i helgen blev minst 6 stycken våldtagna, någon fick sparken efter att hon skrivit på facebook att hennes chef är ett pervo-som-vill-ha-henne-SO-FCKING-BAD.
Han skrev att hon ska GET-OVER-HERSELF & han är bög och att hon får sparken.
Det sistnämnda känns som något man borde skratta åt, men jag finner en stor tragik i den storyn.
En tragik stavad ignorans. De hade jobbat på samma arbete i närmare ett halvår.
Borde man inte veta mer om varandra efter så lång tid, fann hon hans arbetsmoral låg, så kunde hon väl tagit det med honom.
Öppna era sinnen & bli BFF:s vill jag skrika åt de när jag läser den artikeln.
Men sedan så bor de i USA också, hur högt jag än skriker kommer de ändå inte höra. Synd.
Känns som om det landet behöver lite av min påstådda vishet.


17.10

Lyssnar på Laakso - My Gods, albumet dvs, eller snarare just nu denna låt.
Det är andra genomlyssningen.
FY FAN VAD - paus - tjejen som sitter brevid mig vill att jag ska öppna fönstret, en av de jobbigaste grejerna jag vet på tåg, men jag ser & ler & öppnar det. Det är ändå bara drygt en timme kvar på resan.
MARKUS KRUNEGÅRD ÄR ETT GENI.


17.31

Redigerar bilder från Jonathan & Axels 44-årskalas. Ibland blir det så, man tar bilder, redigerar de, lägger ut de på Internet där alla inblandade får ta del av de och skriva vitsiga kommentarer, för att sedan glömmas bort. Månader senare kollar man igenom bilderna med lite andra ögon och ser bilder man inte sett tidigare, bilder som inte varit värda 5 minuters omtanke i photoshop.
Här har ni de tre som råkade ut för just detta scenario idag.





17.34
Nu lyssnar jag på Navid Modiri & Gudarna - Telefonsvararen.
Jag kan inte förstå vad den handlar om, den känns så ologiskt? Vad är det som sitter fast, där det en gång satt?
Men den är klatschig, får mig att vilja sitt-dansa här i vagn nr. 12 på plats nr. 54.
Sjunga vill jag göra också.
Lite farligt att lyssna på så bra låtar när man är i vissa situationer.
Jag ska bara lyssna på sista refrängen sedan stänger jag ner och ser mig avsnitt s01e06 av Drop Dead Diva.

17.44

Är hungrig, tog bara med mig bananer. Ja, i plural, haha. Liskom hur tänkte jag här? Jag står i affären och ser bananer och tänker, ja, jag ska åka tåg i några timmar, jag åt frukost klockan 8 och lär ju bli hungrig, så jag köper två bananer?!
Ibland vet jag inte vad jag ska göra med mig själv, som tur är så jämnar det ut sig själv med gånger som jag inte vet vad jag skulle göra _utan_ mig själv. Hoppas min bror har något varm+gott+inte bränt (en big time-pik, jag vet att du läser det här).  I alla fall om jag skriver Alexander Dunerfors här, ego-googlare.

18.09

"du säger att du är knäpp och konstig på något sätt
men alla är märkliga alla är galna
står och döljer det på tunnelbanan"

Beräknad försening; 15 minuter.
 

18.14
skickade ett sms till min bror
Beräknad försening; 10 minuter.


En liten lögn från mig, som tar tid från honom
& ger den till mig, intalar mig själv att det är okej.
Känner mig lite som Robin Hood.


ALLT JAG KAN OM STHLM HAR JAG LÄRT MIG AV BLONDINBELLA

14.31
om en minut går tåget från Göteborg till Stockholm. Motorn börjar surra och långsamt-långsamt lämnar den perrongen. Perrong nr. 6, vagn nr. 12 och plats nr. 57. Där sitter jag nu.


13.20
Mamma tittar mig över axeln, där jag sitter på golvet och försöker se om jag packat ner allting jag behövde. "Har du packat allting? Vill du ha en hundring?" I all stress, panik och ovisshet får jag fram ett "MEN HUR SKA JAG FÅ PLATS MED DET?" innan jag tog några djupa andetag och började skratta. Det är bara att tacka & ta emot.


12.07
Hemma igen, glöm inte packa ner det allra sista. Nagelsax? Why  not.


11.49

Trapporna upp till affären är i trä, bruna & nötta. 4 stycken, försökerminnas hur fötterna kändes sekunden de mötte motståndet. Golvet knastrar och expediten kommer fram, hon är äldre med ett grått skinande hår, små glasögon, förkläde och ett finurligt leende.

- Hej, jag skulle vilja ha en påse te. Marelds-te.
- Hur mycket te?
- Jag vet inte, jag vill ha så mycket som möjligt, jag har en 100-lapp!
- Då kan du få 3 hekto..om du inte har 108:- för då kan du få fyra...

Jag rotar i fikan i hopp om att hitta något, trots at jag vet att en hundralapp är det enda jag kommer finna. Säger nej, tyvärr.
Hon lassar in te och påpekar att det är mycket te.

- Ja, mitt favorit, jag flyttar idag & jag vill inte riskera att bli utan det.

Hon ställer ner påsen, lägger händerna på bänken och verkar seriöst intresserad, jag hinner snabbt undra villen ålder JAG nådde, där vuxna människor känner sig manade att ha small-talk med en. 18? Känns som om det började för runt ett år sedan. Beror det på mig, eller mitt sätt att se på saker?
Jag svarar trots den långa tankebanan snabbt;

- Gävle
- För att läsa?
Hon ler, fortsätter att packa in te.
- Japp.


Hon kommer in på att hon sett på nyheterna, att det är där man har boendegaranti osv.
Det har egentligen ingenting med saken att göra, så paus - fastforward.

- Nej, vet du vad, säger hon när hon skopat klart. Jag bjuder på de där 8 kronorna. Klart att du ska ha med dig så mycket te som möjligt. Kom bara ihåg att komma tillbaka när du är här till jul!
Bara att tacka & ta emot.


11.37
Äppelträd, körsbärsträd, nyklippt gräs & ett svagt borrande från arbetsbyggplatsen ett kvarter bort.



11.23

"Nej, bara vanlig frukost". Hon ler, men ryggar tillbaka. Jag funderar över när man förlorar sin förmåga att se skillnad på sarkasm och sanning.  Jag vet att jag sa det med rätt ton, en extra glimt i ögat slängde jag t.o.m på. Ett leende fick hon också. Men hon sa bara "jaha", vände sig om och gick iväg.


11.22

Slänger återvinning, solen ler mig i ansiktet. 3 ölburkar, tanten som slänger veckans förbrukning av lokaltidningen Kungälvs-Posten och en förpackning grädde undrar om jag haft fest, eller snarare håll-i-gång.


11.15
Jag behöver te. jag har packat två resväxkor fulla med saker jag kan tänkas behöva, men mitt favoritte som jag brukar köpa i en obskyr liten idylliskt butik på Kungälvs Torg är det enda jag inte har. Knyter på mig skorna. Ropar på mamma, ska jag ta återvinningen när jag ändå ska gå ner? Omvägen tvingar mig att vistas i Kungälv några extra minuter, min sista promenad i Göteborg på ett tag.


I CAN'T EAT, I CAN'T SLEEP, I CAN'T DO ANYTHING

I tisdags började Göteborgs Kulturkalas, egentligen var det meningen att jag skulle ta bussen in till stan & tycka att hela världen var så underbar. Navid Modiri & Junior Boys spelade, men fick klara sig utan mig i publiken. Mamma åkte på semester förra veckan och kom hem så sjuk att jag inte kunde med att lämna henne. Gjorde te & spenderade kvällen i tv-soffan.




På onsdagen spelade Detektivbyrån & Markus Krunegård.
Världens finaste Markus Krunegård.
Mötte upp Sabine i stan, tvingade henne att köpa ut vin, som jag drack ur medan vi dödade de 4 timmar som stod mellan Detektivbyrån & världens finaste Markus Krunegård. Tog en omväg till Linné kök och bar och kände mig som världens mest vuxna 19-åring när jag satt på uteserveringen med en cosmopolitan i handen. Åkte in till stan med perfekt timing. Var korkad, tom & glad under spelningen. Kanske en av de lyckligaste människorna längst framme vid scenen, skrek mig hes. Tog sista natt-bussen hem. La mig och sov.



I Torsdags såg vi bob hund.
Tyckte att de var dåliga, men såhär i efterhand så är det en av de finaste kvällarna från denna sommaren. Sista kvällen med gänget. Åkte hem till Linnea runt 16.00, spårvagnstrubbel ledde till att den timmes långa resan blev närmare två timmar, blev trösdat med cider & vermoth när jag kom fram. Lite tjejsnack, tjuvrökning & några cidrar senare så tog vi spårvagnen in till stan. Människor, mörker, nattljus & folkmusik för folk som inte kan bete sig som folk. "Alla killar säger FAN, så säger tjejerna TASTISKT! Är ni med? FAN-TASTISKT"



& Nu är sommaren slut.


Det är mörkt ute, men fortfarande varmt.
Det är söndag, min katt sover i min säng och imorgon kl. 14.00 så lämnar jag Göteborg forever.
Okej, jag kommer lagom till jul, men det känns onekligen som forever.


GO ON AND ON AND ON

Tv:n står på i bakgrunden, ur datorn hörs låt nr. 4 från min spotify-playlist. På bordet står tre glas som skvallrar om att jag druckit tre smoothies idag, vilket är..ja, iaf två för många.

Jag tröttnade på packandet & överätandet det för med sig & ringde ner till sportlife,

- Hej, finns det någon plats kvar på cykel idag?
En oengagerad röst som kom från en 20+årig tjej mötte mig med likgiltighet
- ja
- bra, då skulle jag vilja boka in mig på den!
hon svarade än mer oengagerat
-gjort
Jag sa, tack-hejdå
& sen la hon bara på.

Så om en halvtimme så går jag ner till centrum och får ut lite överskottsenergi till minst 3 Jon Bon Jovi låtar och en eurodisco-dänga. Den sista spinningen nere på sportlife kungälv, vet inte om jag kommer sakna det eller inte. Säkert inte. Eller så borde jag egentligen inte skriva, men det ska bli skönt att få byta spinning-instruktör, förhoppningsvis kommer inte denne ha samma fablesse för Bon Jovi, som han på sportlife (över)tydligen har.


WHAT I OWN, THREW OUT AND KEPT FOR THE FUTURE

Den senaste veckan har gått ut på att kolla igenom allting jag äger. Varje liten grej jag samlat på mig granskas skarpt och slängs sedan ner i påsar beroende på värde. Spice Girls-albumet må inte vara värt något, men det får mig att skratta när jag läser det ett 9-årigt jag skrivit snirkligt på framsidan "Spice Girls är ej bätre en BSB". Jag lägger allt i en ha nu-påse, en kommer sen-påse och en aldrig-påse som stannar hemma i källaren. Där i den sistnämnda hamnar Spice Girls-albumet. Lägga i en nu-påse, en sen-påse och en aldrig-påse. Inte bara gällande kläderna utan även alla minnen, sorteras, slängs. Prioriteras.

Om en vecka så sitter jag på ett tåg,
om en vecka och en timme så bär jag mina två resväskor fyllda av grejer som hamnat i ha nu-påsen.
om en vecka och två timmar sitter jag hemma hos min storebror i stockholm och packar om.
Klockan 8 dagen efter åker jag till Gävle.

Och sedan vet jag inte vad som händer.
Och av någon anledning verkar jag vara den enda som finner det läskigt.
Min storebror säger att det är kul,
min mamma säger att det är spännande,
mina vänner säger att de kommer sakna mig.
Men när jag ens nämner ordet l-ä-s-k-i-g-t
så skrattar de bara åt mig.

Jag säger åt mig själv att jag borde get over myself
get-over-myself

Good luck with that.

NATTLJUS

Om 3 veckor kommer jag ligga exakt som jag ligger nu, trycka ner exakt samma tangenter på datorn, lyssna på samma låt och skriva om nästan exakt samma sak. Känna igen nattljuset, trots att det kommer nå mig från ett helt annat fönster. Ett annat fönster, i en helt annan stad, i min första egna lägenhet. I en stad man finner om man åker 520 kilometer snett/uppåt i landet. Vi byter Göteborg mot Gävle och ser vad som händer med mitt liv. Lite spännande, men samtidigt jävligt läskigt. Vi får hoppas att jag inte dör någonstans på vägen.


RSS 2.0